Research Institute of Organic Agriculture
Cutting edge research Ecological approach Sustainable future

Support our work! hu en

Search


Keyword search

Category

Topic

(Deselect all)
Search

Ez maga a paradicsom! – ÖMKi-adomány az ország legnagyobb közösségi kertjének

A KÉK-kel közös akció célja felhívni a figyelmet a változatos, sokszínű, fenntartható mezőgazdaság és a közösségi élményen alapuló helyi termelés fontosságára, amelyek iránt az ÖMKi és a KÉK is elkötelezett.

Scroll down for English version.

Tavaly tavasszal, a “Talajtól a tányérig” kampányban örökbefogadók kertjeiben teszteltük őket, az augusztusi szüret után pedig a Bocuse d’Or nyertes séfpárosa, Szulló Szabina és Széll Tamás konyhájában is bizonyítottak kiemelkedő minőségű öko paradicsompalántáink, amelyekből az idén a Föld Napja alkalmából 30 darabot ajánlottunk fel a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) Közösségi Kertek programja javára.

A biológiai sokféleség üzenetét zászlajára tűző idei világesemény, a 49. Föld Napja alkalmából 30 db öko palántát adományoztunk a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) Közösségi Kertek programja javára, amelyeket a legnagyobb hazai ökologikus módszerekkel művelt városi egységben, a 2600 négyzetméter alapterületű Kerthatár Közösségi Kertben ültettünk el.

NÉZD MEG VIDEÓNKAT!

A KÉK-kel közös akció célja felhívni a figyelmet a változatos, sokszínű, fenntartható mezőgazdaság és a közösségi élményen alapuló helyi termelés fontosságára, amelyek iránt az ÖMKi és a KÉK is elkötelezett. Meggyőződésünk, hogy ezeknek a méltatlanul elfeledett tájfajtáknak helyük van a kiskertekben, az oktatásban, a vacsoraasztalokon. Valódi gasztronómiai ínyencségekről van szó, amelyeket eddig jóformán csak a génbankok őriztek, pedig kincset érő agrárörökséget hagytak ránk az adott tájban élő, azt alakító gazdálkodó elődeink.

Az ipari termelés miatt az utóbbi évtizedekben kiszorultak a kínálatból a tájfajta paradicsomok, közülük több tucatot szabadítottunk ki a génbankból 2012 óta. 2016-ig összesen 35 paradicsom tájfajtát vizsgáltak munkatársaink 28 együttműködő On-farm gazdaságban, tavaly pedig a biogazdálkodás és bioélelmiszer-fogyasztás népszerűsítését célzó kampányunk részeként be is mutattuk a legjobbakat.

A különleges ízvilágú tájfajták iránti érdeklődésre való tekintettel az öko palánták május közepétől – korlátozott mennyiségben – kereskedelmi forgalomban is elérhetők lesznek. Részletekért figyeld honlapunkat!

Click on the link below for English version:
PRESS RELEASE

ÖMKi - Ez maga a paradicsom! – ÖMKi-adomány az ország legnagyobb közösségi kertjének

Research Institute of Organic Agriculture
Cutting edge research Ecological approach Sustainable future

Support our work! hu en

Search


Keyword search

Category

Topic

(Deselect all)
Search

404 - Not found

Page not found!

Please check the link or return to the main page.

Return to home page

  
Website developed by

Biztos vagy benne?


Cancel Yes