Research Institute of Organic Agriculture
Cutting edge research Ecological approach Sustainable future

Support our work! hu en

Search


Keyword search

Category

Topic

(Deselect all)
Search

III. NAK Szántóföldi Napok és Agrárgép-Show

Május 23-24-én Mezőfalván rendezte meg – immár harmadjára – a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségével együtt az ország legnagyobb szántóföldi bemutatóját.

A III. NAK Szántóföldi Napok és Agrárgép-Show a korábbi éveknél is nagyobb területen, mintegy 60 hektáron várta 150 kiállítóval az esősnek ígérkező időjárás ellenére megjelent csaknem húszezer érdeklődőt. A nagyszabású rendezvényen az ÖMKi is képviseltette magát kiállítóként a Magyar Szója- és Fehérjenövény Egyesülettel együttműködve, ahol ökológiai szójatermesztést és más technológiai területeket bemutató kiadványokkal állt az érdeklődők rendelkezésére.

Nagy sikerrel zajlott a naponta kétszer is megtartott gépshow, ahol mintegy 50 gépkapcsolatot, a permetezési bemutatón naponta öt különböző gépet tekinthettetek meg az érdeklődők munka közben. Az állógépes kiállításon 53 kiállító gépeit szemlélhették meg az érdeklődők, és a 2 hektáros demópályán ki is lehetett próbálni ezeket. Ezen kívül fajtabemutatók, termesztéstechnológiai bemutatók, szakmai előadások és gazdálkodói kerekasztal is tarkították a programot.

Gondosan előkészített, 25 méter hosszú és egy méter mély talajszelvény is megtekinthető volt a jól elkülönült talajrétegekkel, a talajművelő eszközök művelési mélységet demonstráló művelési szelvénnyel. Előadások hangzottak el a talajélet sajátosságairól, a tápanyag- és vízháztartást, valamint a kémhatást befolyásoló agrotechnikai lépésekről.

A növénytermesztés, állattenyésztés és takarmányozás mellett az erdőgazdálkodás is szerepelt a palettán, erdészeti gépek kiállításával, terepi bemutatókkal, szakmai konferenciával. Itt szó esett az országos fásítási programról, a faállomány növelésének lehetséges módjairól, az erdőtelepítési és fásítási támogatásokról, az akác és nemes nyár ipari ültetvényekről, a fásítások vízgazdálkodási és vadgazdálkodási hatásairól, a magán-erdőgazdálkodás szabályozásáról.

A szántóföldi napokat jövőre is Mezőfalván szervezi meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

ÖMKi - III. NAK Szántóföldi Napok és Agrárgép-Show

Research Institute of Organic Agriculture
Cutting edge research Ecological approach Sustainable future

Support our work! hu en

Search


Keyword search

Category

Topic

(Deselect all)
Search

404 - Not found

Page not found!

Please check the link or return to the main page.

Return to home page

  
Website developed by

Biztos vagy benne?


Cancel Yes