Research Institute of Organic Agriculture
Cutting edge research Ecological approach Sustainable future

Support our work! hu en

Search


Keyword search

Category

Topic

(Deselect all)
Search

Megháromszorozták az ökológiai gazdálkodás támogatási keretösszegét!

A Vidékfejlesztési programból a gazdálkodók 2018 decemberében ismét pályázhattak támogatásra az ökológiai gazdálkodásra való áttéréshez, illetve az ökogazdálkodás fenntartásához.

Az ökológiai pályázat meghirdetésekor a rendelkezésre álló keretösszeg 12 milliárd forint volt, azonban a gazdálkodók által benyújtott igény jóval meghaladta ezt a számot. Közel 36 milliárd forintra adtak be kérelmet a termelők.

Az agrárminisztérim reakciója az ökológiai pályázat kérelmeire

Erre reagálva Nagy István agrárminiszter csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy az ökológiai gazdálkodás pályázat keretösszegét a szaktárca megháromszorozza, ezzel lehetővé téve, hogy minden érvényes pályázatot beadott gazdálkodó bekapcsolódhasson a tanúsított ökológiai gazdálkodásba. Az ökogazdálkodásba bevont területek nagysága a döntés nyomán várhatóan ismét jelentősen növekedni fog, megközelítve a 2020-ig kitűzött 350.000 hektáros célértéket.

Örömmel fogadtuk a bejelentést” – mondta Dr Drexler Dóra, az ÖMKi ügyvezetője. „Az öko pályázat újra megnyitásáért több éven át erős szakpolitikai lobbit folytattunk, csakúgy, mint a támogatási feltételek szigorításáért, amely részben szintén megvalósult. Így a most kihirdetett pályázatokban a legelők és gyepek ökológiai művelése már csak kapcsolódó állattartás esetén támogatható” – emelte ki. „A magam részéről a szántóterületek és az ökológiai gyümölcs- és szőlőültetvények vonatkozásában is jelentős növekedést várok” – tette hozzá a szakember.

ÖMKi - Megháromszorozták az ökológiai gazdálkodás támogatási keretösszegét!

Research Institute of Organic Agriculture
Cutting edge research Ecological approach Sustainable future

Support our work! hu en

Search


Keyword search

Category

Topic

(Deselect all)
Search

404 - Not found

Page not found!

Please check the link or return to the main page.

Return to home page

  
Website developed by

Biztos vagy benne?


Cancel Yes