Research Institute of Organic Agriculture
Cutting edge research Ecological approach Sustainable future

Support our work! hu en

Search


Keyword search

Category

Topic

(Deselect all)
Search

2018. August 7. Hír

Nagy Lecsó kampányzáró családi nap – Nagy nevekkel főzünk augusztus 26-án

Az ÖMKi Talajtól a Tányérig biokampánya lassan a végéhez közeledik. Az ÖMKi márciusban indította el a Talajtól a Tányérig kommunikációs kampányát, amely a biogazdálkodást és bioélelmiszer-fogyasztást népszerűsíti. Az öthónapos on-line közösségi akciónk célja, hogy hitelesen, szakmai alapokon, ugyanakkor érthetően mutassuk be a hazai fenntartható élelmiszer-termelést, reflektorfénybe helyezve a biogazdákat és az ökológiai innovációt.

REGISZTRÁLOK!

 

Az idei év augusztus 26-án, Domonyvölgyben, a Lázár Lovasparkban tartjuk meg a kampányt lezáró családi rendezvényünket, a „Nagy Lecsót”, ahol együtt ünnepelhetjük a ‘bio-t’ egy közös főzés keretében. Ezzel egy napon és egy helyszínen rendezzük meg az on-farm kutatói hálózatunk méhészeti ágának ökológiai szövetkezet alapító ülését. Az on-farm kutatói hálózat méhészeti ágában elsősorban káros szermaradványoktól mentes, fenntartható méhegészségügyi és termelési technológiákat kutatunk. A hálózatban együttműködő, évről évre sokasodó, jelenleg 100 termelő méhészet vesz részt. A közös munka és az összefogás eredményességét szövetkezeti formában kívánják tovább erősíteni. Az események fővédnöke, Dr. Nagy István agrárminiszter.

A Nagy Lecsó az agrár-szaktanácsadók továbbképzéséhez kapcsolódó szakmai rendezvény is egyben. Az igazolt részvételért a NAK 2 kreditpontot ír jóvá.

Helyszín: Domonyvölgy, Lázár Lovaspark
Időpont: 2018. augusztus 26.

 

A Nagy Lecsón szőlészeti, szántóföldi, kertészeti és méhészeti kutatási ágazatainkból mutatunk be hiteles hazai termelőket, megismertetjük a biogazdálkodásban rejlő gyümölcsöző lehetőségeket és az ÖMKi által végzett ökológiai innováció legfrissebb eredményeit. Az egész napos program házigazda szerepét Ivancsics Ilona, művészeti vezető látja el. Az esemény fénypontja, a Nagy Lecsófőzés, ahol a Bocuse d’Or nyertes séfpáros, Szulló Szabina és Széll Tamás, valamint a Zizi kalandjai vegán gasztroblog szerzője, Nagy Zita gondoskodik az ínycsiklandó ebéd elkészítéséről. Dr. Andrási Nóra, a Nóri mindenmentes konyhája blog szerzője és Nagy Réka, az Ökoanyu is a résztvevők között lesz. A rendezvény fő célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet a környezettudatos, ökológiai élelmiszer-termelésre, és arra, hogy mindennapi döntéseinkkel is tehetünk a jobb jövőért.

Az esemény programja letölthető innen.

A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött: REGISZTRÁCIÓ

 

Jegyárak:

Elővételes felnőtt jegy: 4200 Ft/db

Paradicsom Szépségverseny résztvevői jegy: 3400 Ft/db

16 éves kor alatt ingyenes a belépés!

 

 

Kóstoljunk bele együtt a hazai fenntartható agrárium sokszínűségébe!

Várjuk szeretettel!

Facebook esemény

ÖMKi - Nagy Lecsó kampányzáró családi nap – Nagy nevekkel főzünk augusztus 26-án

Research Institute of Organic Agriculture
Cutting edge research Ecological approach Sustainable future

Support our work! hu en

Search


Keyword search

Category

Topic

(Deselect all)
Search

404 - Not found

Page not found!

Please check the link or return to the main page.

Return to home page

  
Website developed by

Biztos vagy benne?


Cancel Yes