Research Institute of Organic Agriculture
Cutting edge research Ecological approach Sustainable future

Support our work! hu en

Search


Keyword search

Category

Topic

(Deselect all)
Search

2019. August 26. Hír

Paradicsom téma egy paradicsomi helyen! 

Ezúttal a tájfajta paradicsom kutatásaink folytatásaként, a kézzelfogható eredmények kerültek bemutatásra

Idén a szekszárdi Sötétvölgy lankái között rendezték meg a nulla hulladék jegyében zajló Gyüttment Fesztivált, ami a vidéken újrakezdők, környezettudatos szemléletet képviselők, természetes életmódra törekvők paradicsoma.

 

Tájfajta paradicsom kutatásaink

 

Az ÖMKi egy előadás erejéig szintén részt vett az eseményen, hogy ismét felhívja a figyelmet a tájfajták jelentőségére. Ezúttal a tájfajta paradicsom kutatásaink folytatásaként, a kézzelfogható eredmények kerültek bemutatásra. Papp Orsolya, az ÖMKi munkatársa és a kutatási projekt vezetője részletesen mesélt a faddi, tolnai, mátrafüredi, máriapócsi, gyöngyösi és ceglédi tájfajta paradicsomok különbözőségeiről és a velük kapcsolatos termesztési tapasztalatokról. A szóban elhangzott tanácsok mellett azt is bemutatta, hogyan fogjunk saját magot féltett paradicsomainkból.

 

A kedvenc tájfajta paradicsom szavazás

 

A gondozási praktikák, felhasználási lehetőségek és magfogás megismerésén túl pedig kóstolásra is volt lehetőség, és az értékelő lapok segítségével a közönség kiválaszthatta a fesztivál kedvenc tájfajta paradicsomát. A Tolna tájfajta, ami korábban már szakértő zsűri tetszését is elnyerte, most ismét első helyezettként futott be. Ez a nagy termésű, húsos és lédús paradicsom nem véletlenül sokak kedvence. Nagy, kissé lapított, barázdált bogyói magas létartalmúak, így elsősorban befőzésre alkalmasak, de frissen fogyasztva is ínycsiklandóak.

 

Videó az ökológiai gazdálkodásról

 

🎦A magfogási praktikákról egy videó is készült, amit hamarosan mindenki számára elérhetővé teszünk majd a Youtube csatornánkon. Addig is nézzétek meg a többi, ökológiai gazdálkodás témájában készült videónkat:
https://www.youtube.com/channel/UC15_t-S-sJNDdxvFZQfJD4w

ÖMKi - Paradicsom téma egy paradicsomi helyen! 

Research Institute of Organic Agriculture
Cutting edge research Ecological approach Sustainable future

Support our work! hu en

Search


Keyword search

Category

Topic

(Deselect all)
Search

404 - Not found

Page not found!

Please check the link or return to the main page.

Return to home page

  
Website developed by

Biztos vagy benne?


Cancel Yes