Research Institute of Organic Agriculture
Cutting edge research Ecological approach Sustainable future

Support our work! hu en

Search


Keyword search

Category

Topic

(Deselect all)
Search

Solarvibes

Támogatás: Horizont 2020 Kutatási Keretprogram, Európai Unió

Koordináló szerv: Solarvibes, Németország

Időtartam: 2019. január- 2020. június

Konzorciumi partnerek: 3 európia országból 4 partner vesz részt

www.solar-vibes.com

 

A Solarvibes az Európai Unió Horizon 2020 kutatási és innovációs programja által támogatott projekt.

A projekt az aktuális mezőgazdasági problémákra kíván reflektálni a jelen kor technikai eszközeivel. Az egyre növekvő népesség és a klímaváltozás következtében egyre szélsőségesebbnek tűnő időjárási viszonyok mellett számos egyéb kihívással szemben kell helyt állniuk a növénytermesztőknek. Ebben a helyzetben kíván segítségükre lenni egy döntéstámogató rendszer, amely tájékoztatást ad egy adott terület talajának állapotáról, valamint fel tudja mérni a rajta lévő növényállomány egészségügyi állapotát.
A Solarvibes célja egy olyan technológia átültetése a gyakorlatba, ami

  • Meghatározza egy adott területen a talaj hőmérsékletét, kémhatását, nedvességét, sókoncentrációját, tápanyagtartalmát (N,P,K).
  • Felmérhetővé teszi adott növényállomány egészségügyi állapotát egy okostelefonos alkalmazás és a mesterséges intelligencia segítségével.
  • Figyelembe véve a talaj előéletét és a környező növényállomány hatását hasznos tanácsokkal szolgálhat a termesztők számára.
  • Mindez által optimalizálja a kijuttatott input anyagok mennyiségét, a vetés, a betakarítás és a növényvédelmi kezelések időpontját.

Az ÖMKi feladata a szenzorok on-farm körülmények közötti tesztelésének koordinálása, 2020 nyaráig összesen 500 szenzor telepítése hazai gazdaságokba, valamint a szenzorokkal kapcsolatos tapasztalatok összegyűjtése és megosztása más, a tesztelésben nem résztvevő gazdaságokkal.

Amennyiben szeretné Ön is ingyenesen kipróbálni saját gazdaságában ezt a rendszert, önkéntes tesztelésre jelentkezhet Trugly Bencénél e-mailen keresztül (bence.trugly@biokutatas.hu) vagy telefonon (0620/296-3229).

This project is funded by KATANA (Emerging industries as key enablers for the adoption of advanced technologies in the agrifood sector, Horizon 2020 project No. 691478), under the funding framework of the European Commission.

Related content and more articles in this category

2019. March 14.

Hír
A JÖVŐ AGRÁRIUMA

Múlt héten rendezték meg az IoF (Internet of Food & Farm) partner találkozót Prágában, ahol az ÖMKi részvételével megvalósuló SolarVibes projekt is bemutatkozott.

Details
2019. October 28.

Hír
A digitális forradalom átalakítja a mezőgazdaságot

Details
2019. October 8.

Hír
A biogazdálkodás jövője

Details
ÖMKi - Solarvibes

Research Institute of Organic Agriculture
Cutting edge research Ecological approach Sustainable future

Support our work! hu en

Search


Keyword search

Category

Topic

(Deselect all)
Search

404 - Not found

Page not found!

Please check the link or return to the main page.

Return to home page

  
Website developed by

Biztos vagy benne?


Cancel Yes