Research Institute of Organic Agriculture
Cutting edge research Ecological approach Sustainable future

Support our work! hu en

Search


Keyword search

Category

Topic

(Deselect all)
Search

Csapatunk

Ügyvitel - projektmenedzsment - kommunikáció

Dr. Drexler Dóra

ügyvezető

Okleveles növényorvos,
Ph.D Okleveles tájépítészmérnök

dora.drexler@biokutatas.hu
+36 20 346 9120

Egyetemi tanulmányaimat a volt Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen (ma Szent István Egyetem) végeztem, ahol 2004-ben szereztem tájépítészmérnöki diplomát tájtervezési és területfejlesztési szakirányon. Ezt követően a Technische Universität München Tájökológiai Tanszékén doktoráltam. 2010 decemberétől fél évig a svájci Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (FiBL Svájc) munkatársa voltam, 2011-ben részt vettem az ÖMKi megalapításában, melynek 2011 júniusától vagyok az ügyvezetője. 2013-ban a Debreceni Egyetem címzetes egyetemi docensi címet adományozott számomra. 2015-ben Sárközy Péter emlékéremmel tüntettek ki. 2017-ben okleveles növényorvos diplomát szereztem a Szent István Egyetemen. Két kisgyermek édesanyja vagyok. Munkatársaim szerint a harmadik gyermekem az ÖMKi.

Timárné Deibler Ilona

gazdasági vezető

Okleveles közgazdász

ilona.deibler@biokutatas.hu
+36 1 244 8358

A Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen szereztem okleveles közgazda diplomát 1985-ben. Tanulmányaimmal egyidejűleg és ezt követően vállalati-vállalkozási területen bele kóstoltam sok szakterület munkájába a „ranglétra” alsó fokától a tetejéig. Mivel mindig voltak megvalósítási vagy módosítási javaslataim/ötleteim és úgy tapasztaltam, hogy az azok kivitelezéséhez vezető legcélszerűbb megoldás a vezetői beosztás, amihez addigra gyakorlati tapasztalattal és megfelelő végzettséggel is rendelkeztem, így 1987-től 2000-ig a gazdasági szakterületet irányítottam több helyen is. 2000-től egy erős kormánymozdulattal irányt váltottam és az államigazgatásban helyezkedtem el. Először a hírközlés gazdasági szabályozásával foglalkoztam, majd 2002-től 2019-ig ismét gazdasági vezetői pozícióban tevékenykedtem, de immár államháztartási területen. 2019 tavaszán „megváltozott a szélirány”, ami engem az ÖMKi hajójáig repített egy nagyon barátságos csapatba, akikkel megpróbáljuk világunkat a fenntartható fejlődés irányába kormányozni.

Dr. Szira Fruzsina

kutatási projektmenedzser

Okleveles biológus, Ph.D

fruzsina.szira@biokutatas.hu
+36 20 321 5383

Biológusként végeztem a Szegedi Tudományegyetemen, majd növénygenetikával és agrár-biotechnológiával kezdtem foglalkozni. Doktori fokozatot is szereztem és sok évig próbáltam a klasszikus keretek között megtalálni a gyakorlatorientált, alkalmazott kutatásokat, de nem igazán sikerült. Bolyongtam is pár évig, mint Odüsszeusz, aztán megtalált az ÖMKi. Az ÖMKi, ami szerintem nagyon jó példa arra, hogyan lehet elvont fogalmakból, - mint a fenntartható mezőgazdaság és élelmiszertermelés, a biodiverzitás, vagy a tudatos fogyasztás és a hálózatosodás - szisztematikus munkával valóságot és gyakorlati kutatást építeni. Fő feladatom a nemzetközi pályázataink szervezeti szintű koordinációja és pénzügyi menedzsmentje.

Heim Ildikó

projektmenedzser

Okleveles közgazdász

ildiko.heim@biokutatas.hu 

Közgazdász diplomámat Németországban, a düsseldorfi Heinrich-Heine Egyetemen szereztem 2002-ben, humán erőforrás szakon. Eddigi pályafutásom során dolgoztam non-profit és profitorientált szervezeteknél, itthon és külföldön egyaránt. Miután a Guatemalában töltött önkéntes évem szemléletváltást hozott bennem, 2012-ben fenntartható fejlődésből és vállalatok társadalmi felelősségvállalásából diplomáztam Spanyolországban. Diplomamunkámat a fenntartható élelmiszerlánc és a végtermék-címkézés témában írtam. Világpolgárnak vallom magam, nemcsak azért, mert otthon érzem magam a világban, de főként azért, mert érdekelt vagyok az egész világot érintő problémák felismerésében és felelősnek tartom magamat azok megoldásáért. Úgy gondolom, hogy az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet helyi tevékenysége fontos eleme egy globálisan – társadalmilag, környezetileg és gazdaságilag is – fenntartható rendszernek. 2013 óta vagyok az ÖMKi-csapat tagja.

Takács Bence

irodavezető, projektasszisztens

Kertészmérnök,
környezetgazdálkodási agrármérnök

bence.takacs@biokutatas.hu
+36 30 427 3647

2013-ban zártam alapfokú tanulmányaimat a Szent István (akkori Budapesti Corvinus) Egyetem kertészmérnök alapszakán, gyógynövény-termesztés szakirányon, majd 2015-ben diplomáztam a Szent István Egyetem környezetgazdálkodási agrármérnök mesterképzésén, Gödöllőn. Mindkét diplomám a gyógynövényekről, illetőleg az azokból készült teaforrázatok hatóanyagtartalmával kapcsolatosan írtam. Ifjúkoromtól fogva érdeklődöm a kertészet, a gyógynövények alkalmazása, azok farmakológiai hatásai és a növényápolás iránt, foglalkozom kerttervezéssel, -építéssel és -fenntartással egyaránt. Elkötelezett vagyok a természet védelme iránt, növényápolási munkáim során pedig gyakorlom a vegyszermentes gyógynövény-, zöldség- és gyümölcstermesztést. Az ÖMKi kötelékében ellátom az irodavezetői teendőket, s feladataim közé tartozik többek között a kiadványok formai lektorálása, s futó projektjeink háttér-tevékenységeinek ügyvitele.

Szalai Szilvia

könyvelés, pénzügy, kontrolling

Mérlegképes könyvelő, közgazdász

szilvia.szalai@biokutatas.hu
+36 20 972 2116

Középiskolai tanulmányaim során a műszaki irányú, programozói szakirányú tanulmányaimnak és végzettségemnek köszönhetően korán sikerült megerősítenem azokat a készségeimet, amelyekre alapozva elkezdhettem azzal a területtel foglalkozni, amely igazán közel áll hozzám. A rendszerben gondolkodás igényét, komplexitás kezelését, pragmatikus és következetes folyamatokban való részvételt és azok irányítását 2000 óta pénzügyi-számviteli területen, családi vállalkozásunk keretében valósítom meg.

Mérlegképes könyvelőként kis- és középvállalkozások teljes körű könyvelését, adó- és számviteli kötelezettségeit és feladatait végzem. Tanulmányaimat a Zsigmond Király Főiskola pénzügy-számvitel szakán folytattam. Ennek köszönhetően szélesebb körben és területen, további pénzügyi és kontrolling szolgáltatások biztosításával bővíthettem tevékenységemet.

Az ÖMKi-nél a számviteli feladatok (könyvelés, bérszámfejtés, adóbevallások) elvégzése mellett, kontrollerként a projektek gazdasági kereteinek kialakításában és fenntartásában veszek részt, naprakész átlátható pénzügyi rendszerünk biztosításával a tervezhetőséget támogatom.

Ducretot Jade

kommunikációs munkatárs

jade.ducretot@biokutatas.hu
+36 30 258 6436

A Budapesti Kommunikációs Főiskola (ma Metropolitan Egyetem) turizmus-vendéglátás alapszakán végeztem. Levelező tagozaton folytatott tanulmányaim mellett folyamatosan arra törekedtem, hogy minél több területen szerezzek gyakorlati tapasztalatot. Ennek köszönhetően a turisztikai területfejlesztés, szállodaipar, nemzetközi kapcsolatok, egészségügyi turizmus, marketing ügynökségi szektor világába is belátást nyerhettem. A különféle területeken fő tevékenységem a kommunikációs csatornák kiépítése és fejlesztése volt, így jelenlegi pozíciómban is arra törekszem, hogy minél több emberhez eljusson az ökológia gazdálkodás fontosságának a híre. Szabadidőmben nagy figyelmet fordítok az egészségtudatos táplálkozásra. Szívügyem a helyi, egészséges, szezonális termékek előnyben részesítése a főzések alkalmával, és erről saját blogoldalamon is beszámolok.

Kutatás

Papp Orsolya

vezető kutató

Okleveles kertészmérnök

orsolya.papp@biokutatas.hu
+36 20 321 7014

2001-ben végeztem okleveles kertészmérnökként Budapesten, az akkori Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen. Az egyetem után pár évet botanikai kutatással töltöttem, mely időszakot fontos alapozásnak tartottam az ökológiai gazdálkodáshoz, hiszen a természetes ökológiai rendszereket tanulmányoztam. Majd három évig a Pangea Egyesület Breuer László Oktatóközpontját vezettem a Bakonyban (Pénzesgyőrben), ahol a hét hektáros vegyes öko bemutatókert vezetése, ápolása mellett erdei iskolai foglalkozásokat tartottam és biokertészeti tanfolyamokon oktattam. A somogyvámosi Krisna-völgyben az értékesítésre termelő biozöldség-termesztési üzemrészt vezettem és tanácsadó voltam az önellátásra termelő zöldség- és gyümölcstermesztési üzemrészek számára. Továbbá egy évig a Szeged-sziksóstói Zöldtanya öko zöldségkertészetét vezettem, mely részben közösségi kertként is funkcionált. Az ÖMKi-nél az ökológiai gyümölcs-, zöldség- és gyógynövénytermesztés szakreferenseként dolgozom, ennek keretében kutatást, oktatást és szaktanácsadást végzek.

Borbélyné Dr. Hunyadi Éva

vezető kutató

Okleveles agrármérnök, Ph.D

eva.hunyadi@biokutatas.hu
+36 20 374 7472

Növénytermesztő mérnök (GATE Szarvas, 1988), majd általános agrármérnök (DATE Debrecen, 1995) végzettséget szereztem és először a mezőgazdasági termelő ágazatban töltöttem csaknem tíz évet, elsősorban a növénytermesztés területén. Ezután az agrár-felsőoktatásban dolgoztam több mint 15 évig. Oktatási és kutatási területem egyaránt kötődött az ökológiai gazdálkodáshoz. 2002-ben szereztem PhD fokozatot a Növénytermesztési és kertészeti tudományok doktori iskola keretein belül. Az ÖMKi tudományos munkatársaként a szántóföldi növények on-farm kísérleti programjában a fehérjenövények ökológiai termesztés-technológiáival foglalkozom.

Dr. Molnár Mariann

vezető kutató

Okleveles zoológus, Környezettudományok és Környezetpolitika Ph.D

mariann.molnar@biokutatas.hu

Egyetemi tanulmányaimat az angliai University of Reading-en folytattam, ahol 1999-ben végeztem zoológia szakon. Az alapképzés után a Közép-Európai Egyetem Környezettudomány és Környezetpolitika szakán szereztem mesterdiplomát 2000-ben. Ezt követően külföldi és hazai civil szervezetek munkatársaként kezdtem állatjólléttel foglalkozni, majd a Vidékfejlesztési Minisztérium Környezetügyért felelős Államtitkári titkárság szakértőjeként is dolgoztam. PhD fokozatomat 2018-ban szereztem meg a Közép-Európai Egyetemen. Doktori munkámban a hazai sertéságazat példáján keresztül elemeztem az Európai Uniós állatjólléti reformfolyamat itthoni kihívásait. Vizsgálataim során elsősorban a gyakorlatban is hasznosítható adatokra fókuszáltam. Érdeklődésem középpontjában a konvencionális és alternatív, valamint az ökológiai szempontból minősített haszonállat-tartási rendszerek innovációs lehetőségeinek elemzése áll. Véleményem szerint a természetvédelem és az állatjóllét szempontjából is megfelelő, fenntartható és piacképes rendszerek kidolgozásában rendkívül fontos helyet foglal el a gazdálkodókkal való szoros szakmai együttműködés.

Dr. Bencze Szilvia

senior kutató

Okleveles biológus, angol szakfordító, Ph.D

szilvia.bencze@biokutatas.hu
+36 20 381 7785

A természetvédelem iránti korai elköteleződésem okán nem volt számomra kérdés, hogy ökológus szakirányon szerezzek biológus diplomát a Kossuth Lajos Tudományegyetemen, majd 2007-ben doktori fokozatot is biológia-ökológia tudományterületen, az ELTE-n. Az egyetemi tanulmányaimat követő hét hónapos svédországi ösztöndíj a Lund Egyetemen elméleti és kísérleti ökológiai tudásomat is elmélyítette. A húsz év, melyet kiváló kollégák mellett agroökológiai és klímaváltozás kutatásokkal, illetve nemesítési munkával töltöttem Martonvásáron, az Agrártudományi Kutatóközpontban, megadta számomra azt a szakmai jártasságot és egyúttal azt az impulzust is, mely egészen az ÖMKi-ig vezetett. Amellett, hogy régi vágyam teljesült, az is világossá vált számomra, hogy minden eddigi tevékenységem csak egy még fontosabb feladatra készített elő: hogy minél hatékonyabb és alkalmasabb részese lehessek a jövő felé mutató, valós és fenntartható alternatívát nyújtó ökológiai szemléletű gazdálkodás előmozdításának.  Az ÖMKi-nél – többek között –közreműködöm a pelyvás ősgabonák (tönke és alakor fajták és tájfajták) on-farm tesztelésében és a részvételi nemesítés hazai gyakorlatának kialakításában.

Dr. Donkó Ádám

külső szakértő

Okleveles kertészmérnök, Ph.D

adam.donko@biokutatas.hu
+36 20 380 3711

A Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Karán végeztem okleveles kertészmérnökként, szőlészeti szakirányon, 2010-ben. Diplomatémám keretében különböző talajápolási módszerek összehasonlító vizsgálatát végeztük a Tokaji borvidéken. 2010-től a Kertészettudományi Doktori Iskolában folytattam tanulmányaimat. PhD kutatási témámban talajápolási kísérletek mellett a szőlő mikorrhiza-kapcsolatával foglalkoztam, négy borvidéken, hat különböző szőlőfajta, és eltérő termesztéstechnológiák esetén. 2013-tól kezdődően, az ország hét borvidékének több, mint húsz borászatánál állítottunk be szőlősorköz-takaró növényzeti kísérleteket. Az eredményekből számos magyar és idegen nyelvű publikáció született, s 2018-ban munkánk eredményeképp megszületett az "ÖMKi Élő Sorköz" magkeverék. Ezt követően az ÖMKi kötelékében külső szakértőként tevékenykedem.

Földi Mihály

projektvezető kutató

Okleveles kertészmérnök

mihaly.foldi@biokutatas.hu
+36 20 975 7483

Kertésztanulóként köteleződtem el a bio iránt, amikor kezembe került Alwin Seifert „Kertészkedés mérgek nélkül” c. könyve. Majd később már fiatal kertészmérnökként, a híres biokertben (OMÉK, 1988) megismerkedtem Parádi Bandi bácsival – az egykori Biokultúra alapítóval – aki megkért, hogy csatlakozzak. Ekkor kezdődött a kapcsolatom a Biokultúra mozgalommal, melynek felépítésében is részt vettem, szülőfalumban helyi csoportot is alapítottam. A biogazdálkodás kezdetben csak kiskerti hobbim volt, és alapvetően az önellátást szolgálta. Később a kárpótlás során a családom ismét földhasználó tulajdonos lett, kezdeményeztem a területek ökológiai művelésbe vonását. Szakmai továbbképzésemet is ennek szellemében igyekeztem megvalósítani, növényvédelmi szakmérnöki dolgozatomat a biológiai növényvédelemről írtam saját tapasztalataim felhasználásával. Későbbi munkám során alkalmam volt több évet eltölteni az ökológiai gazdálkodás különböző területein. A kilencvenes évek elejétől részt vettem a családi gazdaságunk működtetésében és emellett munkát vállaltam a hazai ellenőrzésben, később pedig a szakmai közigazgatásban (ökológiai gazdálkodás felügyeletében) ahol köztisztviselőként a tagállami képviseletet láttam el. 2012 óta dolgozom az ÖMKi-nél, ahol elsősorban a gabona fajtateszteket irányítom.

Fehér Judit

projektvezető kutató

Okleveles biológus

judit.feher@biokutatas.hu
+36 70 703 5585

2005-ben szereztem diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetem biológus szakán. Bár szakmai életem első 6 évét immunológiai kutatásokkal töltöttem, mindig is fontos volt számomra a környezetvédelem és a fenntartható mezőgazdálkodás. Hogy mindezt a gyakorlatban is megvalósítsuk, 2010-ben a családommal vidékre költöztünk. Ott helyben és néhány külföldi tanulmányút során megismerkedtem az ehető növények végtelen változatosságával. 2011 óta gyűjtöm (és osztom meg) szűkebb és tágabb környezetemben a tájfajtákat, régi fajtákat, de nyitott vagyok olyan ehető növényfajok kipróbálására és honosítására is, amik Magyarországon még kevéssé ismertek. 2012-ben néhány barátommal létrehoztuk a Magház közösségi hálózatot, hogy a mezőgazdasági sokféleséget népszerűsítésük, elsősorban hobbikertészek körében. 2017 novembere óta dolgozom az ÖMKi-nél, a Farmer’s Pride H2020-as projekt keretében, melynek fő célja az on-farm génmegőrzésben résztvevő különböző intézményi és civil szervezetek összekapcsolása és munkájuk hatékonyabbá tétele.

Trugly Bence

projektvezető kutató

Környezetgazdálkodási agrármérnök,
növényorvos MSc

bence.trugly@biokutatas.hu
+36 20 296 3229

2016-ban végeztem a Szent István Egyetem Kertészettudományi Karán (korábban Budapesti Corvinus Egyetem) környezetgazdálkodási agrármérnök alapszakon, majd ugyan ezen a karon 2019 januárjában szereztem növényorvos mesterszakos diplomát. Gyermekkorom óta szerves részét képezi az életemnek a természet közelsége, tanulmányaim során pedig szembesültem azzal, hogy mennyi mindent tesz az emberiség a természet kárára. Úgy érzem, hogy nekem is feladatom ezen változtatni, hogy a jövő generációi is megtapasztalhassák azt a sokszínű és lenyűgöző élővilágot, ami körülvesz minket. Jelenleg a RELACS, a DiverIMPACTS és a Solarvibes projektek szakmai koordinációja a feladatom az ÖMKi-nél, továbbá a termékfejlesztési lehetőségek kibontakoztatása.

Labus Balázs

projektvezető kutató

Informatikus és szakigazgatási agrármérnök

balazs.labus@biokutatas.hu
+36 30 260 4418

A Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi karán informatikus és szakigazgatási agrármérnökként végeztem 2014-ben. Fejlesztő- és alkalmazásmérnökként foglalkoztam képalkotással, valamint a távérzékelés területén multi- és hiperspektrális kamerákra és légi felvételezésre specializálódtam. Munkám során mindig kerestem a lehetőséget, hogy a technikát a természet és a fenntarthatóság szolgálatába állítsam. Az ÖMKi-nél is az érintés és roncsolásmentes mintavételezés izgalmas világában, főként precíziós projekteken, növényvédelmi monitoring fejlesztéseken és távérzékeléses fajtaértékelési módszerek kialakításán dolgozom.

Varga Korinna

kutató

Agrármérnök, környezetpolitikai MSc

korinna.varga@biokutatas.hu
+36 30 171 8291

Már a közvetlen családi környezetben is az ökológiai szemléletmód és természet szeretete nevelt, mely végigkísért a gimnáziumi évek alatt is. Azonban, mielőtt teljesen átadtam volna magam a bio és fenntartható mezőgazdálkodás szellemiségének, egy kisebb kitérővel 2012-ben Kommunikáció- és médiatudomány szakon végeztem. Agrármérnöki végzettségemet 2015-ben szereztem meg a Szent István Egyetemen angol tagozatosként. Tapasztalatszerzésben a hazai közösség által támogatott mezőgazdálkodás és egy féléves, Franciaországban eltöltött önkéntességem is segített. Látásmódom szélesítésének egyik meghatározó eleme volt a francia ökológiai körút, ahol országszerte több biogazdaság életébe is volt szerencsém belelátni és a gyakorlati munkával hozzájárulni a termeléshez.

Az ÖMKi-nél 2017-től kezdtem el dolgozni. A Kutatóintézet kommunikációjáért, PR és média megjelenéséért, a nemzetközi projektek disszeminációjáért, valamint a PLAID és a LIVESEED projektek hazai koordinációjáért feleltem. Közben elvégeztem egy angolnyelvű környezetpolitikai mesterszakot a Közép-európai Egyetemen, így már 2019-től kutatóként erősítem az ÖMKi munkáját. A BIOEAST közép-kelet-európai kezdeményezésen belül működő Agroökológiai intenzifikáció és fenntartható hozamok tematikus munkacsoportjának koordinációját látom el. A BIOEAST projekt vezetése mellett, a GO-GRASS projekt koordinálása is a feladataim közé tartozik, aminek keretében a gyepgazdálkodás és zöldtakarmány előállítás új lehetőségeit derítjük fel. 

Ganszky Dániel

kutató

Biológus BSc, MSc

daniel.ganszky@biokutatas.hu
+36 20 228 6602

2015-ben végeztem alapszakon a University of Dundee biológia szakán Skóciában és a James Hutton Institute-ban kutató tanáraimnak köszönhetően szerettem bele a növénybiológiába. Első kutatási témám a Phytophthora capsici burgonyán belüli fertőzés mechanikájának vizsgálata volt. A mesterképzést már a University of Gothenburg, biológia szakán folytattam Svédországban, ahol növénybiológiai és környezetvédelmi területre specializálódtam. Diplomamunkám során lehetőségem volt eljutni Ruandába, ahol egy tudományos csapat részeként a trópusi esőerdők klímaérzékenységét vizsgálhattam. Mesterszakos diplomámat 2017-ben szereztem meg és 2019 őszén tértem vissza Magyarországra és külföldi tapasztalataimat azóta itthon igyekszem kamatoztatni. Az ÖMKi munkatársaként a burgonya és a paradicsom kutatásokban (SolACE és a RELACS projektek) veszek részt.

Kovács Tina

kutató

Okleveles agrármérnök

tina.kovacs@biokutatas.hu
+36 30 425 7164

Bár 2012-ben végeztem agrármérnökként a Ljubljanai Egyetemen, mégis Indiában, egy oktatási és kutatóközpont önkénteseként eltöltött egy év ébresztett rá, hogy mennyire nélkülözhetetlen eleme a Földünk megóvásában a helyben termesztett és fogyasztott bioélelmiszer. Éppen ezért tanulmányaimat azon a Maribori Egyetemen folytattam, ahol Szlovéniában egyedülálló módon Biogazdálkodás mesterképzést is indítanak. Különböző ösztöndíjak és nemzetközi projektek keretein belül olyan neves intézetekben szerezhettem további szakmai tapasztalatot, mint a szlovéniai Fenntartható Fejlődés Intézete, a dániai Aarhus Egyetem, az osztrák Arche Noah, vagy a magyarországi Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet. Miután megismerkedtem az ÖMKi on-farm kutatásával és a lelkes és elkötelezett munkatársaival, nem volt kérdés, hogy 2016-ban itt kezdjem el a PhD kutatómunkámat, melynek témája a terepi spektrometria alkalmazása a kisgabonák minőségvizsgálatában. Hogy minél jobban megismerjem a magyarországi természetet és tájat, szabadidőmben az Országos Kéktúra turista mozgalomhoz csatlakozva is igyekszem bejárni az országot.

Gyöngyösi Emese

kutatási asszisztens

Környezetgazdálkodási agrármérnök

emese.gyongyosi@biokutatas.hu

2014-ben szereztem diplomát a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karán, környezetgazdálkodási agrármérnök alapszakon, 2017 óta pedig regionális és környezeti gazdaságtan szakon folytatom mesterszakos tanulmányaimat. Számomra kiemelten fontos, hogy a felgyorsult, nagyvárosi életet élő embereknek is lehetősége legyen vegyszermentes, biztos forrásból származó élelmiszert tenni az asztalra, akár olyan módon is, hogy ezt egy közösségi kertben önmaguk termelik meg. Saját lakóhelyemen egy kisléptékű bevásárló közösség szervező tagjaként segítem a környékbeliek tiszta élelmiszerhez jutását. Az ÖMKi-nél a RELACS projektben és a tájfajta paradicsomok termesztéstechnológiai kutatásában veszek részt.

ÖMKi - Csapatunk

Research Institute of Organic Agriculture
Cutting edge research Ecological approach Sustainable future

Support our work! hu en

Search


Keyword search

Category

Topic

(Deselect all)
Search

404 - Not found

Page not found!

Please check the link or return to the main page.

Return to home page

  
Website developed by

Biztos vagy benne?


Cancel Yes