Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

Palánták

Második teszt Tolna tájfajta paradicsompalánta

Virágzás kezdete
június eleje

Érési idő
augusztus elejétől

Bogyó mérete
150-180 g, 2-3 bogyót nevel fürtönként


Kapcsolódó dokumentumok

 Tájfajta paradicsom nevelés  Választható átadópontok


Általános szerződési feltételek

A tájfajta paradicsompalánták több budapesti átadóponton és országosan május 13-tól a Lidl áruházaiban lesznek elérhetőek.

Ezen a felületen kizárólag az átadópontokra történő megrendelés történik, ugyanazon az egységáron, mint a Lidl áruházaiban. Az egyes átadópontokra vonatkozó információkat a jobb oldali információs sávban tudod letölteni. Kérlek, hogy megrendelés előtt ezt olvasd át!

 

Habár eleinte azt hinné az ember, hogy egy gyengécske, érzékeny palántával jól rászedték a vásárláskor, kellő türelemmel rájövünk, hogy egy fehér hattyú van a birtokunkban. A Tolna ugyanis a gondos gazda keze alatt erős szárú és növekedésű tájfajtává érik, mely általában 140-150 cm magasra nő. Nagy, kissé lapított, barázdált bogyói magas létartalmúak, így elsősorban befőzésre alkalmasak, de frissen fogyasztva is ínycsiklandóak. Kellemes zamatú termése a Magyar Gasztronómia Egyesület tagjainak kóstolásán a nagyszemű, húsos fajták közül a legjobb helyezést érte el. Talpraesett és tapasztalt kertészeknek ajánljuk nevelését, akik nem rettennek meg a fajta folyamatos növekedésétől és erőteljes kacsosodásától, ami intenzív zöldmunkát igényel.

Akik tájfajta, öko paradicsompalántákat nevelnek nemcsak egészségük megőrzéséhez, hanem agrárörökségünk megőrzéséhez is hozzájárulnak. Egyúttal támogatják a hazai fenntartható gazdálkodást, azon belül is a kistermelőket. Ráadásul azzal, hogy az ÖMKi logójával fémjelzett terméket vásárolsz, közvetve segíted az újabb hazai ökológiai mezőgazdasági kutatásokat is.

Második teszt Tolna tájfajta paradicsompalánta

550 Ft + ÁFA / db

db
Kosárba teszem
  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen